Header logo - LMB Heino
Service nodig?
0572 36 68 60
Onderdelen nodig?

Wij houden u graag op de hoogte van ontwikkelingen in onze sector. Momenteel is de registratie en kentekenplaatplicht iets waar we mee te maken hebben.

Registratie- en kentekenplaatplicht

Zoals u wellicht vernomen hebt komt het kenteken voor de tractor dichterbij. Wij volgen deze ontwikkeling op de voet en zullen u op de hoogte houden.

Diverse relaties hebben ons al benaderd met vragen, begin januari zullen we een update sturen met de status en te nemen stappen.

Een paar feiten op een rij:

  • Het registeren van bestaande voertuigen kan vanaf 1 januari 2021 en moet voor 31 december 2021 gedaan zijn via de website van de RDW. (de website is nu nog in ontwikkeling)
  • Na het registeren ontvang je een kentekencard waarmee je jouw kentekenplaat kan aanvragen. Dit kunnen we bij LMB Heino verzorgen.
  • Vanaf 1 januari 2025 moeten alle geregistreerde voertuigen verplicht een kentekenplaat voeren
  • De verplichte APK geldt voor land- of bosbouwtrekkers op wielen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 40 km/h. Vanaf 1 mei 2021 geldt deze plicht. Vanaf deze datum kunnen de eerste APK-keuringen plaatsvinden. Omdat niet alle land- of bosbouwtrekkers in één keer kunnen worden gekeurd, gaat dit in fasen gebeuren. De RDW maakt later bekend hoe dit precies in zijn werk gaat.

Voor de laatste status raden we u aan om onderstaande website in de gaten te houden: http://www.landbouwkentekenplaat.nl/wel-of-geen-kentekenplicht/.

Waarvoor kunt u bij LMB Heino BV terecht:

  • Aanvragen van kentekenplaten
  • Terugzetten van maximum constructiesnelheid (40km/u + max 10% afwijking = MAX 44 km/u) om niet onder de APK keuringsplicht te vallen
  • APK keuringen

Mocht u in de tussentijd toch vragen hebben dan weet u ons te bereiken via de bekende telefoonnummers

Openingstijden feestdagen

Hieronder een overzicht van afwijkende openingstijden de komende periode:

  • 25 en 26 december: gesloten
  • 31 december: na 12.30 gesloten
  • 1 januari: gesloten

Voor dringende storingen die niet kunnen wachten (ook als we gesloten zijn) kunt u contact opnemen via het mobiele nummer van Christian.

Voorverkoop machines:

We hebben nog een aantal machines op voorraad die we tegen voorverkoop condities kunnen aanbieden:

Voor vragen bel Christian of Hinse voor de voorwaarden.

Wij wensen u en uw familie fijne feestdagen en goede jaarwisseling.

Team LMB Heino B.V
L.J. Costerstraat 47
8141 GN Heino
T: 0572-366860
I: www.lmbheino.nl